Actualitate Agricultura acum

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ PENTRU FERMIERI! O avarie pune în pericol sistemul de irigații. Directorul ANIF explică cum va fi livrată apa în următoarele zile

Irigații, în sistem de avarie la peste 30 de grade la umbră! Un anunț venit de la Hidroelectrica îi îngrijorează pe reprezentanții ANIF care se tem că în zilele următoare nu vor mai putea onora, la parametri normali, contractele încheiate cu agricultorii buzoieni care își irigă culturile în acestă perioadă.

”Am fost informați de colegii de la Hidroelectica că au redus nivelul apei. Noi am cerut pentru 24 de ore o sută de metri cubi, și acum ni se livrează undeva la 70 de metri cubi, adică la o capacitate de 70%. Situația va reveni la normal pe 10 august”, a spus Claudiu Carpen, directorul ANIF Buzău.

Claudiu Carpen, directorul ANIF Buzău

Claudiu Carpen, directorul ANIF Buzău, a plecat direct pe teren și împreună cu directorul ANIF Prahova au verificat nivelul de apă pentru a verifica nivelul de apă din canal.

Claudiu Carpen, directorul ANIF Buzău

Deși inspecția făcută pe teren de directorul ANIF Buzău arată că este apă suficientă pe canalul care alimentează instalațiile agricultorilor, specialiștii nu pot spune cu exactitate dacă în cele cinci zile cât va dura avaria irigațiile se vor putea desfășura la nivelul optim pentru culturi.

În prezent sunt irigate circa 40.000 de hectare, iar specialiștii spun că anul acesta a crescut suprafața irigată. Asociațiile au început să-și amenajeze sisteme de irigații, folosind fonduri europene. Însă, lucrările sunt costisitoare și încă mai sunt asociații care nu pot iriga din cauza lipsei echipamentelor.

Claudiu Carpen, directorul ANIF Buzău