Actualitate

Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean. Bolnavii cu afecțiuni digestive vor beneficia de investigații complexe

Buzoienii diagnosticați cu diverse afecțiuni ale tractului digestiv scapă de drumurile până în Capitală sau în alte orașe mari pentru a beneficia de investigații complexe. Spitalul Județean Buzău  a fost dotat cu un aparat performant cu care medicii pot realiza investigații ample și pot obține mult mai ușor date despre stadiul bolii pacientului. Vorbim despre un aparat de endoscopie superioară și inferioară, cel mai performant echipament de acest gen existent la nivelul municipiului.

“Astăzi, 28 decembrie 2021, a sosit la Spitalul Județean de Urgență Buzău sistemul de endoscopie superioară şi inferioară, cel mai avansat și sofisticat echipament de acest gen din oraș. Este vorba despre un echipament modern, destinat să asigure cele mai bune șanse de detecție, diagnostic și tratament pentru afecțiunile tractului digestiv. Acest aparat este destinat Compartimentului de Gastroenterologie din cadrul secţiei Medicină Internă”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Buzău.

Echipamentul îi scutește pe buzoieni de drumurile la clinicile mari din alte orașe, care beneficiau de aparatură modernă, dar îi ajută enorm și pe cei doi medici care profesează în cadrul Compartimentului de Gastroenterologie. Medicii pot face atât analize simple, pentru diagnostic, cât și investigații complexe, intervenționale.

“Noul echipament are încorporate mai multe funcționalități inovatoare, cu ajutorul cărora medicii pot să vizualizeze mai ușor și în stadii precoce leziuni prezente la nivelul tubului digestiv, ceea ce contribuie în mod esențial la eficacitatea tratamentului acestor patologii. Cu ajutorul acestui aparat se pot efectua:

  • Hemostază endoscopică atât pentru pentru ulcere, cât şi pentru alte afecţiuni, în afară de varicele gastrice;
  • Se montează PEEG-URI;
  • Se efectuează rezecţie endoscopică pentru polipi gastrici sau colonici.”

Echipamentul, cu o valoare de  466.242 lei, a fost achiziţionat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Buzău. Aparatul va fi pus în funcțiune la începutul lunii ianuarie.