Actualitate Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

APEL DISPERAT DIN SPITALUL SUPORT! ”Suntem la limită. Nu mai putem face față noilor internări. Avem adulți la Pediatrie, bolnavi cu forme medii cazați la ATI”

Spitalul Suport Covid-19 de la Râmnicu Sărat a ajuns în situația în care nu mai poate interna noi pacienți. Toate paturile sunt ocupate, iar pentru a face față valului de bolnavi din fiecare zi au fost nevoiți să interneze adulți și pe secția Pediatrie, iar la Terapie Intensivă, alături de bolnavi cu forme grave să fie cazați și pacienți cu forme medii.

”Suntem la limită. Dacă nu vor fi externări, nu putem face față noilor internări. Avem 144 de bolnavi internați, 17 pacienți aduși doar în ultimele 24 de ore. Am internat adulți și la Pediatrie și am cazat și bolnavi cu forme medii la Terapie Intensivă, acolo unde avem în acest moment 3 persoane cu forme grave”, a spus Felicia Vasile, director medical din Spitalul Suport Covid-19.

Felicia Vasile, director medical

În plus, echipa de medici este redusă în această perioadă. Patru medici sunt plecați în concediu, iar asta înseamnă că restul medicilor trebuie să petreacă mai mult timp în zona roșie, purtând echipamentele de protecție, fapt care îi epuizează.

”Avem patru medici în concediu. Singurul medic de la Terapie Intensivă, singurul internist, singurul gastroenterolog și unul dintre cei trei medici pneumologi”, a spus Felicia Vasile.

Dintre cei 144 de bolnavi internați joi la Râmnicu Sărat doar 14 sunt asimptomatici, restul având forme ușoare,medii și grave.