Actualitate Social

Apel pentru Răzvan! Tânărul are nevoie urgentă de sânge. Povestea sa de viață este impresionantă

În urmă cu șase ani a fost diagnosticat cu o boală cruntă care acum l-a adus pe patul de spital, iar pentru a depăși acest moment greu are nevoie de ajutor. Este vorba despre Răzvan Matragoci, un tânăr aflat în grija Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Tânărul are 18 ani și pe când avea 12 ani a descoperit că are leucemie. Alături de toți cei care îl îngrijesc și îl îndrăgesc a luptat să se facă bine. Și a reușit. A avut o lungă perioadă în care analizele i-au arătat că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit. Din păcate, în urmă cu câteva luni, boala a revenit. Acum, Răzvan este internat la Spitalul Militar Central “dr. Carol Davila” din București, secția homatologie.

Pentru a-i fi stabilizată starea de sănătate, băiatul are nevoie urgentă de sânge, indiferent de grupa sanguină, iar primii care i-au sărit în ajutor au fost cei care îl îngrijesc. Mai mulți angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost astăzi să doneze sânge însă Răzvan are în continuare nevoie de ajutor astfel că reprezentanții instituției au făcut un apel pe Facebook în speranța că și alți oameni îi vor sări în ajutor.

”Răzvan este un tânăr, care, la 18 ani se află în momentul unui pas important în  drumul său în viată, pe care și l-a ales deja, însă este nevoit să facă un popas pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate. În urmă cu câțiva ani, în procesul de evaluare a stării de sănătate am aflat împreună cu Răzvan că are nevoie de o perioadă de suport medical pentru a depăși diagnosticul de leucemie. Așa au urmat câțiva ani de spitalizări și tratamente care au dat roade, iar evoluția stării de sănătate a lui Răzvan a fost una foarte bună.  Însă, de curând, o nouă evaluare medicală a scos la iveală faptul că trebuie să reia tratamentul și investigațiile medicale.

Împreună cu dumneavoastră, ne dorim să îl putem ajuta pe Răzvan să continue proiectele așa cum își dorește. Dacă poți să donezi, la Centrul de Transfuzii Sanguine este necesar să precizezi numele lui Răzvan și spitalul la care este internat.   Sângele este un medicament care nu poate fi cumpărat din farmacie!”, este apelul făcut de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

Răzvan este un tânăr ambițios și în ciuda bolii și-a continuat studiile și a trăit intens fiecare zi. A terminat o școală de meserii la Râmnicu Sărat și a învățat tot ce a putut despre arta fotografiei, marea sa pasiune.