Actualitate

Apel umanitar, după incendiul care a distrus biserica din Negoșina. Primarul speră inclusiv la ajutorul Consiliului Județean

În doar câteva ore,  lăcașul de cult din Negoșina s-a făcut scrum. Un incendiu care a pornit de la scurtcircuit a mistuit biserica inaugurată în 2011. Construcția din lemn nu a avut nicio șansă, iar sătenii trebuie să meargă la altă biserică, aflată mult mai departe. Cel mai greu este pentru bătrânii care trebuie să-și ducă morții la cimitir. Drumul este lung de aproape un kilometru. Cu toții însă speră că biserica lor va fi reconstruită.

De când le-a ars biserica, localnicii din Negoșina s-au mobilizat și fac tot ce pot pentru ca în cel mai scurt timp să poată avea un nou lăcaș de cult construit în cimitir, pe amplasamentul fostei construcții. Cei tineri, familiariați cu rețelele sociale, au demarat campanii umanitare în speranța că vor putea strange fondurile necesare.

” Astăzi satul NEGOȘINA este în doliu. Satul a rămas fără biserică.  Dimineața a ars în întregime ca o torță .Va rugăm, cine poate , cine dorește, să ajute satul și pe preotul Mihăilă Robert  cu cât  poate fiecare și cât dorește, cu o donație în contul parohiei.

RO93BTRLRONECON031092902..Mulțumim! DOAMNE AJUTA !!!”, a scris ieri pe Facebook Diana Mihăilă.

 La rândul său, primarul comunei Cănești a mers astăzi, de dimineață, și alături de mai mulți tineri din satul Negoșina au început să curățe locul în care a avut loc incendiul. Cu toții vor să găsească soluții pentru ca în cel mai scurt timp să fie ridică o nouă biserică.

Vechiul lăcaș de cult era folosit de întregul sat. Construcția a fost inaugurată în 2011, iar lucrările au durat circa 2 ani de zile. Potrivit primarului Marin Stoica , biserica ar fi costat 300.000 de lei, iar banii au provenit inclusive din sponsorizări. Acum, edilul speră la un ajutor inclusive din partea Consiliului Județean.

Biserica se afla chiar în cimitir și chiar dacă în sat mai era un lăcaș de cult, cea care a ars era preferată de săteni.

Până când în sat va fi construită o altă biserică, slujbele se vor ține în lăcașul de cult ținut închis până ieri, iar când își vor aduce morții la cimitir, sătenii trebuie să mearhă aproape un kilometru pe jos.