Actualitate

Eveniment de amploare pe bulevardul Bălcescu, duminică. E așteptată toată lumea!

foto: buzau.net

Centrul municipiului Buzău se transformă în weekend într-un adevărat pol al sportului. Un amplu eveniment la care sunt așteptați toți buzoienii, de la mic la mare, va avea loc pe Bulevardul Bălcescu, pe tronsonul cuprins între Prefectură și Parcul Crâng, cu ocazia Zilei Europei ce va fi marcată luni, pe 9 mai. La Buzău, această zi se sărbătorește în avans.

Astfel, duminică, de la ora 11.00, sportivi din Buzău, elevi și profesori vor face adevărate demonstrații în fața publicului. Vor fi organizate și diverse activități pentru cei mici, în funcție de preferințe și aptitudini, concursuri și multe altele. Copiii se vor distra, se vor juca, vor face mișcare în aer liber.

Potrivit Instituției Prefectului, unul dintre organizatori, evenimentul de duminică poate fi o ocazie pentru descoperirea de noi talente sportive.

”Evenimentul se va desfășura sub motto-ul ”Sport-Mișcare-Bucurie-Normalitate” și urmărește educarea interesului, a dragostei copiilor pentru activitățile sportive în spiritul prieteniei, afirmarea, cunoașterea și stimularea potențialului sportiv al copiilor. Dat fiind că la eveniment vor fi prezenți și profesori renumiți cu remarcabile rezultate sportive obținute, de-a lungul vremii, cu elevii, acțiunile din weekend pot fi și un bun prilej de selecție a copiilor cu reale aptitudini pentru sport și preluarea lor în cluburi sau cercuri sportive”, arată Instituția Prefectului Buzău într-un comunicat de presă.

Evenimentul va cuprinde ateliere sportive și demonstrații, iar cei prezenți vor putea participa la diverse activități, în funcție de preferințe și aptitudini: streetball, volei, badminton, box, tenis de masă, gimnastică, dans, rachetomodele, lupte libere/arte marțiale.

”Scopul evenimentului pe care-l organizăm duminică este de a promova sportul și mișcarea în aer liber într-un cadru organizat, de a atrage participanții către sport, de a dezvolta spiritul de fair-play. Părinții trebuie să știe că, la aceste activități, copiii, pe care îi așteptăm în număr mare, se vor distra, se vor juca, vor face mișcare în aer liber, însă  trebuie să cunoască și faptul că la eveniment vor participa inclusiv specialiști din domeniul sportului și sportivi angrenați în sportul de performanță, care pot fi exemple de urmat pentru cei mici”, a declarat directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău, Medina Tudor Papuc.

Acțiunea vine în contextul în care, timp de doi ani, copiii au fost privați de mișcare și socializare, din cauza pandemiei.

”Ne-am gândit să sprijinim acest proiect sub ideea de regăsire a normalității de care nu am avut parte în ultimii doi ani, a bucuriei de a fi alături de prieteni și de a petrece timp prețios în aer liber. Până nu demult visam cu toții la o astfel de interacțiune. De aceea, am decis să oferim suportul pentru organizarea acestor activități sportive, duminică, atunci când totul se va desfășura sub semnul bucuriei, al regăsirii, al mișcării în aer liber, dar și al competitivității și fair play-ului”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Fiind o zi liberă, fără cursuri, se mizează pe o prezență numeroasă la eveniment.

”Mișcarea înseamnă viață, iar sportul înseamnă sănătate. Pentru că venim după o perioadă în care orele de educație fizică nu s-au putut organiza așa cum am fost obișnuiți și cum era firesc, iar elevii au fost privați de mișcare, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a decis să se implice în organizarea evenimentului care va avea loc duminică, 8 mai. Va fi o zi plină de activități sportive, de concursuri, de mișcare în aer liber, va fi, practic, o extensie a orei de sport pe care copiii o iubesc atât de mult. Sportul are o importanță vitală în dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. De aceea, îi așteptăm în număr mare să se bucure și să marcăm, astfel, împreună Ziua Europei”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Daniela Palcău. 

Nu vor fi uitați nici cei mai mici dintre participanți, care pot face desene pe asfalt. Toți cei care vor lua parte la eveniment vor primi diplome și premii, dar vor avea parte și de alte surprize.