Actualitate

ARD ZECI DE HECTARE! LAN DE PORUMB NERECOLTAT, ÎN FLĂCĂRI! Risc de restricționare a traficului pe DN1B

Ard zeci de hectare într-una dintre cele mai bogate zone agricole din județ. Flăcările au cuprins mai multe hectare de porumb nerecoltat de pe raza comunei Stîlpu și există pericolul ca incendiul să extindă și la alte culturi.

Misiune contra cronometru pentru pompierii buzoieni care de aproape două ore se luptă să stingă un incendiu care a cuprins deja 20 de hectare de vegetație uscată și culturi nerecoltate. La fața locului sunt deja cinci echipaje de salvatori cu autospeciale cu apă. În ajutorul lor au intervenit și proprietarii terenurilor agricole care încearcă să-și salveze producțiile de cereale. Cu patru utilaje agricole se fac șanțuri pentru a delimita zona cuprinsă de flăcări de zecile de hectare cultivate cu culturi încă nerecoltate.

Misiunea este una extrem de dificilă și din cauza riscului ca fumul dens și gros care acum se poate vedea de la câțiva kilometri distanță să se îndrepte spre șosea sau către calea ferată din zonă. Pompierii au alertat deja autoritățile competente, iar la cel mai mic pericol pentru buna desfășurare a circulației, s-ar putea lua decizia restricționării traficului feroviar în zonă și a traficului auto pe DN1B.

Revenim cu detalii.