Actualitate

ÎNVĂȚĂTOR MORT DUPĂ CE A FOST LOVIT DE O TROTINETĂ ELECTRICĂ, ÎN CRÂNG. Apelul disperat al fiicei și un mesaj emoționant:”Trăim timpuri accelerate, neatenți la cei în vârstă, care se mișcă într-un timp mai lent”

Apel disperat al unei tinere al cărei părinte a murit, în urma unui accident produs în parcul Crâng.  Tatăl său, de 71 de ani, a murit la scurt timp după ce ar fi fost lovit de o trotinetă electrică, în dreptul bisericuței din cel mai mare parc al orașului.

”Sâmbătă,19 septembrie, în Crâng, în Buzău între orele 11.00-12.00, tatăl meu a fost lovit de o trotinetă electrică, în dreptul bisericuței. Lovitura a provocat decesul tatălui meu. Vă rog, persoanele martore la acest incident: dacă au informații care ne pot ajuta să aflăm împrejurările în care s-a petrecut incidentul să-mi scrie mesaj privat. Sau să se îndrepte la serviciul de poliție să facă o declarație cu cele întâmplate. Mulțumesc”, a scris pe contul său de facebook, Valentina Ene, fiica bărbatului care a sfârșit în urma tragicului accident din Crâng.

Tânăra este plecată departe de casă, în Portugalia, însă face apel către toți cei care pot oferi informații despre accidentul în urma căruia tatăl său, fost învățător, și-a pierdut viața să-i scrie în privat, pe rețeaua de socializare, sau să se adreseze Poliției pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs nenorocirea.

Cel care l-a lovit pe buzoian a fost identificat. Este vorba despre un buzoian de 53 de ani. El ar fi declarat că bătrânul de 71 de ani ar fi încercat să traverseze pista pentru biciclete și, deși ar fi strigat la el, acesta nu ar fi reușit să se mai ferească. În urma impactului, bătrânul a căzut și s-a lovit la cap, decedând la spital.

Fiica victimei face apel la martorii tragediei să-i relateze cum au stat lucrurile sau să meargă la Poliție pentru bunul mers al anchetei care se desfășoară în cazul morții tatălui său.

Bărbatul care a murit la scurt timp de la momentul la care a fost lovit de o trotinetă electrică se numea Ion Ene și a fost învățător, mulți ani la Școala Gimnazială Sf. Apostol Andrei din Buzău, formând zeci de generații în decursul carierei de dascăl.

Învățătorul Ion Ene

“Cu mare durere în suflet, vin pe aceasta cale să anunț familia, prietenii si colegii de stingerea din viață a tatălui meu, Ion Ene. Trăim timpuri accelerate, probabil cu grabă ca să ajungem mai repede undeva, neatenți la cei mai în vârstă și care se mișcă într-un timp mai lent. Un accident neașteptat i-a întrerupt drumul vieții.
Om cu un caracter extraordinar și o inima mare cât cuprinde. Cu calmul lui extraordinar putea să mute si munții din cale, trecând peste orice obstacole ale vieții, cu credință. Cu toată puterea a luptat și a învins cea mai complicata boală a secolului. Cu etică, răbdare si înțelepciune, a format generații după generații, lăsând amprenta în diferite școli unde a fost dascăl. Avea miere pe buze cu sfaturile lui pentru toți, chiar și pentru cei care-l dezamăgeau uneori. Cânta cu tot sufletul în corul Lyra, alături de prieteni dragi cu care s-a aventurat în călătorii pe meleaguri apropiate și îndepărtate mai mult de patru (sau cinci) decade. Cu mare umor și ghidușii, făcea haz de necaz!
Toți îl vom aminti pentru ceea ce a fost. Un tată. Un soț. Un prieten. Un frate. Un om. Acum e o stea și strălucește pe cer undeva lângă Dumnezeu”, mai scrie fiica buzoianului decedat la scurt timp după ce a fost lovit de o trotinetă electrică.