Actualitate

ARDE PĂDUREA DE LA MÂNZĂLEȘTI. Misiunea pompierilor, extrem de riscantă (VIDEO)

Incendiu de proporții cu riscuri imense pentru pompierii și voluntarii care intervin pentru stingerea flăcărilor.

Focul a cuprins pădurea de la Mânzălești. Focarul este pe munte, efectiv, iar pompierii au fost nevoiți să urce circa 2 km pe jos până la locul în care se manifestă flăcările.

Misiunea este extrem de riscantă pentru că din cauza temperaturilor mari înregistrate din cauza incendiului, de pe versant se desprind pur și simplu bolovani, care îi pot răni pe salvatori. Pompierii cară apa cu atomizoarele portabile iar asta se întâmplă din noaptea de duminică spre luni, continuând și la ora postării acestei știri.  

Incendiu pădure Mânzălești

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentului de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mânzălești și pădurari, au intervenit în cursul zilei de ieri, pe timpul nopții, dar și astăzi pentru localizarea și stingerea incendiului de pădure izbucnit pe raza comunei Mânzălești.Intervenția are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, se desprind, punând în pericol persoanalul participant la stingere. Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului. În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca și metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere și folosirea de cantități limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile. Incendiul a fost localizat pe o suprafață de aproximativ 3-4 hectare, făcându-se eforturi deosebite de către tot personalul participant, pentru stingerea acestuia, în condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere.

Publicată de ISU Buzau pe Duminică, 23 august 2020

Pentru stingerea incendiului intervin în afara pompierilor de la Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentul de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mânzălești și pădurari.

”Intervenția are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, se desprind, punând în pericol personalul participant la stingere. Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului. În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca și metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere și folosirea de cantități limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile.”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu.

La ora postării acestei știri, incendiul este localizat pe o suprafață de aproximativ 3-4 hectare, făcându-se eforturi deosebite de către tot personalul participant, pentru stingerea acestuia, în condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere.