Actualitate SĂNĂTATE

Asistentele pandemiei, la concurs. Peste 100 de locuri disponibile pentru cine vrea să rămână în sistemul sanitar

Sursa foto constantadeazi.ro

Asistentele medicale care au fost angajate fără a susține concurs, în plină pandemie, când sistemul medical era suprasolicitat și era nevoie mai mult ca oricând de forțe proaspete, au acum șansa să își păstreze posturile ocupate în ultimele luni. Spitalul Județean Buzău organizează concurs pentru asistentele care vor să își continue activitatea în cel mai mare spital din județ.

Pentru a participa la examen, se pot depune cereri de înscriere începând de vineri, 13 mai, și până luni, 16 mai, la ora 14:00. Ulterior, pe 25 mai, vor susține proba scrisă, iar pe 30 mai, interviul. Pentru a fi declarate admise la fiecare probă, asistentele trebuie să obțină cel puțin 50 de puncte.

În total, 96 de asistente medicale debutante sau cu studii superioare, angajate în perioada stării de alertă, sunt așteptate la concurs. Cele mai multe, 26, profesează la Unitatea de Primire Urgențe.  De asemenea, pe alte secții importante, precum ATI, Cardiologie sau Pediatrie, au fost angajate, în pandemie, câte 5-6 asistente.

Un concurs similar are loc, zilele acestea, și la Primăria Buzău. Municipalitatea organizează examen în vederea rămânerii în sistem a 16 asistente medicale din cadrul dispensarelor școlare.

Detalii, AICI.