Actualitate

Șofer kamikaze pe străzile din Buzău. Două accidente, la nici 19 ani

Un grav accident de circulație a avut loc în comuna Mărăcineni, noaptea trecută. Doi tineri, un băiat și o fată, ambii de 18 ani, au ajuns la spital, cu răni grave, după ce mașina în care se aflau a intrat într-un stâlp. La volanul autoturismului se afla tânărul, care acum e internat în Spitalul Județean Buzău.

Accidentul de seara trecută

Tânăra pasageră a fost scoasă cu greu de pompieri din mașina distrusă. Când salvatorii au reușit să o scoată dintre fiarele contorsionate, ea era inconștientă și a fost trimisă de urgență la spital. În urma evenimentului rutier, a fost deschis „dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a anunțat IPJ Buzău după accident.

Tânărul șofer nu e la prima experiență de acest fel. În luna ianuarie, el a mai fost implicat într-un accident rutier. Atunci, el a încurcat frâna cu accelerația și a intrat într-un autobuz care circula regulamentar pe podul de la Marghiloman. Din fericire, în acel caz rănile pasagerilor au fost minore. În urma evenimentului rutier din ianuarie, a fost deschis, de asemenea, dosar penal. Totodată, tânărului i-a fost reținut permisul de conducere, dar i-a fost eliberată o dovadă în baza căreia a avut, în continuare, dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Buzău, după acel eveniment rutier, nu a fost înregistrată nicio plângere din partea victimelor, motiv pentru care dosarul de cercetare penală a fost clasat. Tânărul a primit înapoi permisul de conducere și a putut conduce fără nicio restricție.Mai multe date despre accidentul de atunci puteți citi aici.

El pare că nu a învățat însă nimic din experiența de atunci, șofatul fiind pentru el o joacă. Din păcate, e o joacă periculoasă, cu viața prietenei sale și cu a sa.

Accidentul produs de tânăr în ianuarie

Cele două evenimente rutiere scot la suprafață un singur fapt: pericolele care se ascund în spatele lipsei de experiență la volan și, în același timp, necesitatea unei legislații dure care să pedepsească teribilismul la volan, dar și necesitatea unei pregătiri mai bune în timpul cursurilor de la școlile de șoferi.

Soluțiile vor fi dezvăluite de Titi Aur, expert în conducere preventivă, astăzi, în emisiunea Sens Direct, de la 17.00, la Focus TV.