Actualitate SĂNĂTATE

Atenție la bomboanele pe care le oferi jumătății tale! Studiul care arată că sunt adevărate bombe cu E-uri

Praline, trufe sau pur și simplu bomboane de ciocolată se află în topul preferințelor cumpărătorilor în această perioadă. Pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, dar și pe 24 februarie, când se sărbătorește varianta românească a Valentine’s Day, Dragobetele, ciocolata este la mare căutare pentru a fi oferită celor dragi, în semn de prețuire și iubire.

Unele dintre ele sunt însă adevărate bombe chimice, arată un studiu realizat de InfoCons, care atrage atenția că bomboanele de ciocolată conțin o cantitate foarte mare de zahăr și au și până la 10 aditivi alimentari sau așa-numitele E-uri.

Au fost analizate nu mai puțin de 126 de produse care se găsesc pe piața din România, iar concluziile sunt îngrijorătoare: în cazul a 70,63% dintre bomboanele de ciocolată principalul ingredient este zahărul, iar toate produsele conțin cel puțin un aditiv. Cele mai multe au de la 1 până la 4 aditivi, dar există și produse, în procent de 0,8%, care au în compoziție 10 E-uri.

”Și de 14 februarie rămânem consumatori și trebuie să fim atenție ce și de unde cumpărăm! Dacă alegem o cutie de bomboane, trebuie să ne asigurăm că eticheta ne furnizează toate informațiile despre cantitatea de cacao, producător, distribuitor sau ingredientul principal. Și pe 14 februarie luăm atitudine!”, a transmis președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Rezultatul studiului și lista cu aditivii alimentari ce se regăsesc în bomboanele de ciocolată le găsiți AICI.