Actualitate

Atenție! Nou mesaj tip RO-ALERT: ”Vaccinați-vă!” Telefonul va zbârnâi săptămânal

Mesaje RO Alert prin care românii sunt îndemnați să respecte măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus dar și să se vaccineze. Astfel de mesaje au fost trimise miercuri după amiază pe telefoanele mobile ale locuitorilor din regiune. Prin mesajele RO Alert, autoritățile au anunțat că în contextul creșterii accelerate a ratei de infectare cu SARS CoV 2, trebuie să ne informăm doar din surse oficiale, să respectăm măsurile igienico sanitare și de distanțare fizică. De asemenea, alegeți să vă vaccinați împotriva COVID-19, se arăta în mesajul RO Alert.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire, a informării din surse oficiale precum şi recomandarea de vaccinare. Un astfel de mesaj a fost transmis deja miercuri, chiar în timpul conferinţei de presă a coordonatorului campaniei de vaccinare.

“În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care să transmitem importanţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-COV-2 şi de informare din surse oficiale, precum şi recomandarea foarte fermă de vaccinare. Mai mult decât atât vor fi transmise mesaje şi prin intermeniul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către pacienţii cu afecţiuni cronice, care se află în evidenţa CNAS cu afecţiuni cronice”, a declarat Gheorghiţă, miercuri, într-o conferinţă de presă. 

Miercuri, au fost înregistrate 14.744 cazuri noi COVID-19 și  331 de decese. Printre bolnavii COVID care și-au pierdut viața se află mulți tineri, inclusiv din regiune. Este și cazul unui adolescent de 18 ani din Ialomița, nevaccinat, care suferea și de alte afecțiuni, și care, pe fondul infectării cu coronavirus, a pierdut lupta pentru viață.

De asemenea, în alte județe din țară, un bebeluș de nici un an a decedat,  dar și 3 tineri din categoria de vârstă 20-29 ani.