Actualitate

Masca redevine obligatorie pe stradă de astăzi, în localitățile cu rată de infectare mai mare de 6 la mie. Care sunt excepțiile, cum stă Buzăul

Purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mia de locuitori, conform ordinului semnat de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Interne, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

”Cseke Attila, ministrul Sănătăţii şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise”, anunţă Ministerul Sănătăţii. 

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară  activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă. 

Documentul se va publica miercuri în Monitorul Oficial al României.

În județul Buzău, cea mai mare incidență, 11.32 de cazuri de COVID la mia de locuitori, se înregistrează miercuri în localitatea Mărgăritești, urmată de Rușețu cu 9.7 și de Mărăcineni cu 6.22.

În toate aceste localități, masca devine obligatorie peste tot, începând de miercuri.

Municipiul Buzău are o rată de îmbolnăvire de 5.38 de cazuri la mia de locuitori, urmat de Blăjani cu 5. 3 și de Amaru cu 4.98.