Actualitate

ATENȚIE UNDE ARUNCI GUNOIUL, SĂ NU RĂMÂI FĂRĂ MAȘINĂ! El a pățit-o

E clar!  Autoritățile le-au pus gând celor care aruncă gunoiul în natură, în locuri nepermise, doar ca să scape de taxele percepute de firmele de salubrizare.

În decurs de o săptămână, un al doilea buzoian s-a ales cu mașina confiscată, dar și cu o amendă de 30.000 de lei, după ce a fost prins de autoritățile de mediu cu mașina plină cu deșeuri rezultate din lucrări de construcții și demolări.

Pentru că nu a putut explica ce face cu aceste deșeuri și nici nu a prezentat vreun act din care să rezulte că este în litera legii, buzoianul a fost amendat cu 30.000 de lei de Garda de Mediu și i s-a confiscat mașina.

”Mijlocul de transport încărcat cu deșeuri inerte amestecate rezultate din lucrări de construcții/demolări, aparținând unei persoane fizice a fost oprită în trafic de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău. Echipa de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, în urma verificărilor efectuate în conformitate cu prevederile legislației specifice privind regimul deșeurilor cât și transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României, Legea 211/2011 și HG 1061/2008, au dispus sancționarea contravențională în valoare de 30.000 lei și aplicarea sancțiunii contravenționale complementare de confiscare a mijlocului de transport. Deșeurile au fost predate unui operator autorizat în vederea eliminării/valorificării acestora.

Atragem atenția pe această cale tuturor persoanelor fizice și juridice că transportul, abandonarea și depozitarea deșeurilor periculoase și nepericuloase fără respectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă și confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției.”, se arată într-o informare a Prefecturii Buzău.

ATENȚIE! Acțiunile de acest fel vor continua atât pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sarat, cât și în județ.