Actualitate SPORT

SOARTA GLORIEI BUZĂU, DECISĂ DUPĂ PAȘTI. Investitori din Belgia, Turcia, Israel și Dubai, interesați de formația din Crâng

Soarta Gloriei Buzău ar putea fi tranșată după sărbătorile pascale. Primarul Constantin Toma anunță că imediat după zilele libere de Paști, ar putea fi convocată o ședință de Consiliu Local Municipal pentru a parafa soarta echipei din Crâng.  Municipalitatea caută de luni bune un investitor care să preia Gloria, să investească în echipă astfel încât să poată promova în eșalonul superior, lucru care nu îi este permis acum când finanțarea vine de la Consiliul Local.

”Să găsim investitori, care să ne sprijine astfel încât din 30 iunie să funcționăm cu o altă entitate juridică iar Gloria să facă performanță. Din cauza legislației proaste, zic eu, Gloria nu are posibilitatea să se ducă în Liga întâi. S- au făcut investiții serioase în stadion, s-au făcut două mini hoteluri, suntem omologați să ținem jocuri de Liga întâi acolo și facem asta. Probabil, la început de mai, vom avea o ședință extraordinară sau de îndată pentru a aproba această entitate”, a declarat la Focus Tv primarul Constantin Toma.

Edilul Buzăului a anunțat că se poartă negocieri cu grupuri străine, din Belgia și Turcia, din Dubai și Israel pentru a prelua Gloria dar și cu entități din România. Inclusiv un șeic s-ar fi arătat interesat de echipa din Crâng. Se analizează toate variantele și doar după aceea se va lua decizia finală:

La un moment dat, Gloria Buzău a fost pe punctul de a fi desființată, municipalitatea anunțând că nu va mai finanța echipa de seniori. Ulterior, autoritățile din Palatul Comunal au revenit asupra deciziei și au dat bani în continuare grupării, însă în același timp se caută un investitor căruia să-i fie predată formația. Odată preluată  de altcineva, Gloria trebuie să-și modifice structura juridică.  Apoi, noul proprietar trebuie să demareze cât mai rapid discuții cu jucătorii din lotul actual, aflați la final de contract.

Numai preluată de un investitor, Gloria Buzău poate visa la prima ligă.