Actualitate

ATENȚIONARE DE LA RER! Au început verificările. Deșeurile depozitate necorespunzător nu vor fi colectate

”Colectarea selectivă rămâne baza sănătății mediului în care trăim!”, spun reprezentanții RER SUD care vin cu sfaturi dar și atenționări pentru buzoienii care nu respectă principiile colectării selective. De asemenea, echipele de control au început verificările, iar cei care aruncă deșeurile necorespunzător vor fi atenționați și gunoiul va fi colectat când va fi depozitat selectiv.

“Le reamintim buzoienilor că, și în această perioadă de pandemie, fie stare de alertă sau de urgență, RER SUD își desfășoară activitatea în mod normal și asigură prin activitățile zilnice de colectare, curățenie și dezinfecție menținerea orașului nostru curat. Rugăm buzoienii să respecte în continuare colectarea separate a deșeurilor generate acasă sau la serviciu și să folosească în mod corespunzător fiecare tip de recipient pe care le-am pus la dispoziție”, a spus Denisa Hâncu, Specialist Relații Publice, S.C. RER SUD S.A

Cu alte cuvinte, deșeurile menajere trebuie depozitate în pubela neagră sau containerul gri/negru amplasat la platforme, deșeurile reciclabile în sacul galben sau în containerul galben de la platforme, deșeurile vegetale în pubela maro.

”Depozitarea amestecată a deșeurilor în recipiente conduce la diminuarea șanselor de a recupera și valorifica deșeurile reciclabile, precum și la umplerea depozitelor cu deșeuri care nu mai pot fi reciclate și care se biodegradează în sute de ani. Un alt aspect important este acela că nerespectarea colectării separate îngreunează munca de sortare a deșeurilor pe care zeci de oameni o fac zilnic la Stația de Sortare, totul pentru ca Buzăul să ajungă să îndeplinească țintele impuse de Fondul pentru Mediu”, a adăugat Denisa Hâncu, Specialist Relații Publice, S.C. RER SUD S.A.

În vederea asigurării a faptului că cetățenii respectă colectarea separată a deșeurilor așa cum ea este prevăzută în legislație, RER SUD anunță că a început deja să efectueze acțiuni de verificare a modului de depozitare a deșeurilor.

”În cazul în care recipientele puse la dispoziție de operatorul de salubritate au conținut necorespunzător, reprezentanții RER vor lăsa un sticker cu atenționarea “CONȚINUT NECORESPUNZĂTOR” și vor colecta deșeurile în săptămâna următoare, când în urma avertismentului trebuie să se conformeze normelor legislative”, a punctat Denisa Hâncu, Specialist Relații Publice, S.C. RER SUD S.A.