Actualitate SĂNĂTATE

ATENȚIONĂRI! Consumul scăzut de Omega 3 reprezintă un factor de risc inflamator în cazul COVID-19. Ce sfaturi au nutriționiștii (video)

Un regim alimentar echilibrat ar trebuit să fie, mai ales în această perioadă de pandemie, când organismul are nevoie de toate armele pentru a putea lupta virusului SARS-CoV-2, o prioritate pentru fiecare dintre noi.

Specialistul Medika TV, Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a vorbit despre importanța Omega 3 în alimentație.

Mai exact, Dr. Laura Ene a spus la Medika TV că un consum scăzut de Omega 3 reprezintă un factor de risc inflamator. Acest aspect este foarte important, pentru că tocmai procesele inflamatorii sunt cele care determină cazurile severe de COVID-19.

Pe de altă parte, Dr. Laura Ene a punctat că o dietă restrictivă majoră nu reprezintă nici pe departe o soluție, pentru că poate duce la dezechilibre de micronutrienți și chiar la scăderea imunității. La fel, în plină pandemie, când transmiterea comunitară este accentuată, pierderea kilogramelor urmând o dietă iarăși nu e o soluție, pentru că necesită mult timp.

Tocmai de aceea, cel mai bine este să avem un regim alimentar echilibrat, care să ne pregătească în fața bolii, indiferent dacă ne confruntăm sau nu cu o problemă în ceea ce privește surplusul de kilograme. Video aici.