Actualitate

Au ars dealurile la Scorțoasa! Focul care a mistuit zeci de hectare de vegetație uscată, pus intenționat (VIDEO)

S-au aprins, din nou, dealurile la Scorțoasa. Un incendiu de vegetație a izbucnit noaptea trecută, iar autoritățile au cerut ajutor pompierilor. Intervenția a început în jurul orei 23 și jumătate și s-a încheiat dimineață, în jurul orei 4: 00. În tot acest timp, pompierii, ajutați de voluntari ai serviciului local, dar și de localnici, s-au luptat cu flăcările și, mai apoi, cu focarele care se puteau reaprinde.

“La misiunea de stingere a incendiului de vegetație uscată de pe raza comunei Scorțoasa au participat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu, si anume 3 autospeciale cu 12 subofițeri, în sprijin intervenind și SVSU Scorțoasa cu 12 pompieri, dar și locuitori ai comunei. Incendiul a fost anunțat la miezul nopții, iar intervenția de lichidare a acestuia s-a întins pe parcursul a aproximativ 4 ore”,anunță ISU Buzău.

Evaluările au arătat că au fost afectate 80 de hecare de vegetație uscată. Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenționat.

“La finalul intervenției a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu, acesta fiind “Folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul”, vinovatul fiind însă neidentificat.”