Actualitate

Au fost prinși hoții care au furat sute de kilograme de struguri. Cum acționau

Furturile agricole ating apogeul toamna, când strugurii sunt cei mai căutați. Și asta nu doar pe piață, ci direct în vie. Sunt ani buni de când viticultorii se trezesc peste noapte că nu mai au ce să culeagă, după ce strugurii au fost adunați de hoți. Puține sunt însă cazurile în care paguba e recuperată, iar hoții sunt prinși.

Totuși, polițiștii din Merei au reușit să dea de urma unor hoți ”specializați” în furtul strugurilor direct de pe rând. Totul a început în momentul în care un bărbat din Năieni a reclamat la poliție furtul unei cantități mari de struguri, mai exact 700 de kilograme. S-a dovedit că hoții erau din Prahova și se pare că mai au la activ și alte furturi de acest gen.

”Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei au identificat principalii bănuiți în cazul unui furt de struguri. Fapta a fost sesizată în ziua de 29 septembrie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat de 55 de ani, din Năeni. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în ziua de 29 septembrie a.c., bănuiții, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 47 și 58 de ani, toți din Prahova, ar fi sustras 700 de kilograme de struguri dintr-o plantație de viță de vie, din Năeni.”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Buzău.


Chiar dacă hoții au fost prinși, strugurii nu au mai fost găsiți, pentru că între timp fie au fost vânduți, fie transformați în vin. Bărbatul din Năieni și-a recuperat însă paguba, primind în schimb de la hoți contravaloarea strugurilor. Polițiștii continuă cercetările pentru a afla ce alte furturi au mai comis hoții prahoveni.