Actualitate Social

Au venit pachetele pentru persoanele nevoiașe. Pensionarii, tăiaţi de pe listă

Vești bune, dar pe jumătate! Statul reia, după trei ani, programul prin care oamenii nevoiași primesc pachete cu alimente cumpărate din fonduri europene.
Vestea proastă este că beneficiarii vor primi alimentele abia după sărbători, acum urmând a le fi distribuite doar materialele de igienă. După trei ani de pauză, programul prin care persoanele nevoiașe primesc alimente de la Uniunea Europeană, se reia în sfârșit.
Miercuri, la Buzău, buzoienii ale căror nume de familie au inițialele A și B sunt așteptați la depozitul de lângă Sala Sporturilor pentru a-și ridica pachetele. Atenție! ajutoare vor primi doar beneficiarii venitului mimim garantat și ai alocațiilor pentru susținerea familiei. Iar mâine, nu vor fi împărțite alimente ci doar material de igienă, fiind pentru prima data când se dau detergent, șampon ori pastă de dinți.
 
“Începând de miercuri,  am primit și vor fi distribuite pachetele cu produse de igienă. Acest pachet conține săpun lichid, detergent, periuță și pastă de dinți, șampon pentru copii și adulți. Avem 1535 de pachete”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială Buzău, Gabriela Antonescu.
După ce vor fi împărțite pachetele cu material sanitare, cel mai probabil, la începutul anului viitor vor fi distribuite și alimentele. E așadar o veste bună că programul se reia însă de mare ajutor ar fi fost ca oamenii să primească cu prioritate alimentele pentru a-si putea încropi masa de sărbători și a face față mai usor cheltuielilor care nu sunt deloc puține, luna aceasta.
Programul prin care în perioada următoare vor fi împărțite materiale sanitare și alimente urmărește creșterea calității vieții persoanele dezavantajate. Solicitantul eligibil este Ministerul Dezvoltării Regionale.
La început, programul a funcționar perfect, însă de trei ani, oamenii nu au mai primit nici măcar un colt de pâine. Autoritățile au și o explicație: de vină au fost contestațiile care au blocat atribuirea contractelor de livrare a produselor alimentare. Legea spune că oamenii ar fi trebuit să primească ajutoare de două ori pe an. Din păcate, oamenii săraci nu m,ai pot spera decât că Paștele de anul viitor va fi mai bogat decât Crăciunul de anul acesta.