POLITICĂ Șansa de Pogoanele Social

Grefierii protestează! Activitatea instanțelor, suspendată FOTO

Grefierii din toată țara ies miercuri în stradă pentru a protesta față de eliminarea pensiilor speciale și pentru personalul auxiliar din justiție. Ședințele de judecată vor fi suspendate între orele 10.00 și 12.00.

Protestul se va desfășura la Buzău, dar și în restul țării. Începând cu ora 10.00, grefierii ies în faţa instanţelor şi a parchetelor pentru a protesta faţă de eliminarea pensiilor speciale şi pentru personalul auxiliar din justiţie, iar şedinţele de judecată vor fi suspendate. La Buzău, protestează 25 de grefieri de la Tribunal, 35 de la Judecătorie, 9 de la Parchetul Local, 10 de la Parchetul Județean. Protest este și la Rm. Sărat. Au ieșit în fața sediilor în care lucrează 13 grefieri de la Judecătoria Rm. Sărat, 3 de la Parchetul Rm. Sărat și 11 de la Judecătoria Pogoanele.
Protestul se derulează pe durata dezbaterii legii privind eliminarea pensiilor speciale în Camera Deputaţilor.
”Miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 10:00, peste 6000 de grefieri vor ieşi în faţa instanţelor şi a parchetelor la nivel naţional, pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor, timp în care vor fi închise arhivele şi registraturile şi suspendate şedinţele de judecată. Motivul îl reprezintă soluţia adoptată de către Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor de adoptare a proiectului de lege PL-x 292/2019 care priveşte abrogarea pensiilor de serviciu şi pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar”,anunţă sindicatele grefierilor.

Pe durata protestului, activitatea instanțelor va fi suspendată cu asigurarea unei treimi din funcționare pentru ședințele cu materie penală.
Grefierii anunță că protestul de miercuri reprezintă un prim pas al acțiunilor în stradă care va conduce până la blocarea totală a activităţii în instanţe şi parchete.