Actualitate

Au venit primele facturi la căldură. Buzoienii au avut o mare surpriză

Calorifere reci la Buzău

Primele facturile la căldură au ajuns la consumatorii RAM Termo Verde. Sumele pe care le au de plătit i-au luat prin surprindere pe cei aproape 3000 de abonați.  

Cu doar câteva zile înaintea sărbătorilor de iarnă, buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire au aflat cât vor avea de plătit pentru gigacaloria consumată în luna noiembrie dar și pentru cele 9 zile din octombrie. Cum perioada de facturare a fost destul de lungă, consumatorii se așteptau la facturi foarte mari, însă vremea călduroasă le-a fost  de ajutor astfel că sumele pe care le au de plată sunt chiar mai mici decât cele facturate în noiembrie 2021.

Spre exemplu, pentru un apartament cu o cameră, de 32 de metri pătrați, factura medie a fost de 236 de lei, față de 250 de lei în noiembrie 2021. Abonații care locuiesc într-un apartament cu două camere au primit facturi de 383 de lei față de 407 lei. Cele mai mari sume le au de plătit cei care au locuințe de 4 camere, cu 82 de mp. Aceștia au primit pentru încălzirea apartamentului 605 lei față de 642 lei.

Reprezentanții RAM Termo Verde au spus că, în medie, facturile au scăzut cu 6%, însă acolo unde procentul debranșărilor depășește 40% din totalul locatarilor dintr-un bloc, sumele facturate au fost mai mari decât valorile prezentate.