Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

AU VENIT REZULTATELE DIN ATI! Cum au ieșit testele de coronavirus de la personalul medical din Spitalul Județean

Au venit o parte din testele prelevate de la angajații din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău, secție declarată focar de coronavirus după ce 10 cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

Intr-o primă etapă, 65 de probe au fost recoltate de la cei circa 90 de angajați câți are secția ATI. Din cele 65 de probe prelevate de la cadrele medicale aflate la acest moment în activitate, 32 de rezultate au venit, un test fiind pozitiv. Celelalte rezultate sunt așteptate în următoarele ore.

Așadar, focarul de coronavirus din secția ATI a Spitalului Județean Buzău a ajuns să numere, la acest moment, 11 bolnavi.

În funcție de cum vor ieși celelalte teste, autoritățile medicale vor decide, în continuare, cum se va desfășura activitatea în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean.

La acest moment, în ATI, activitatea este restrânsă, la fel se întâmplă și în blocul operator. Intervențiile chirurgicale care pot suporta amânarea au fost reprogramate, urmând a se realiza doar operațiile urgente.