Actualitate

AUR cere reducerea cu 80 % a indemnizațiilor membrilor din CA-urile societăților municipalității buzoiene

Membrii consiliilor de administrație Urbis Serv, Compania de Apă, Piețe Târguri și Oboare și Transbus, în general, oameni de partid a căror activitate politică este răsplătită prin promovarea în astfel de structuri, câștigă, lunar, din indemnizațiile de ședință, sume pentru care nu trebuie să facă mare lucru. Activitatea înseamnă prezentarea la ședințe și adoptarea unor decizii care vin, ca propuneri, din partea Executivului acestor societăți sau din programul anual de acțiuni. În cele mai multe cazuri, valoarea indemnizației fixe este de aproximativ 3000 lei net, cu excepția Companiei de Apă unde sumele sunt mai mari. La aceasta se adaugă o indemnizație variabilă, care are cam aceeași valoare, dar care se acordă în anul financiar următor, pentru îndeplinirea obiectivelor de mandat.

Reprezentanții AUR Buzău cer reducerea acestor sume cu 80 % și le propun buzoienilor să susțină acest demers răspunzând unui sondaj de opinie. Provocarea a fost lansată, joi, într-o conferință de presă, de Elena Năstăsoiu, coordonatorul Organizației Municipale AUR Buzău:

”Noi, cei de la AUR, susținem, și asta vom face, reducerea cu 80 la sută a indemnizațiilor membrilor consiliilor de administrație ale acestor instituții și societăți din subordinea CLM Buzău. Banii ce vor rezulta dumneavoastră (n.r.- buzoienii) veți decide! De astăzi dăm startul acestor sondaje de opinie. Vă așteptăm să ne spuneți ce vreți pentru comunitatea din care faceți parte. Putem ajuta la modernizarea școlilor, putem susține prohgramele antreprenoriale pentru tineri sau să-i sprijinim social pe seniorii noștri.”

Reprezentanții AUR Buzău mai anunță că se pregătesc de campanie și vor derula o campanie curată, fără umilință și jigniri.