Social

Autoritățile au decis! Elevii pot reveni la Școala 6 abia peste o lună

Se rezolvă, dar mai durează. Elevii școlii 6 din municipiul Buzău, cei care au obținut în instanță suspendarea comasării cu Școala 16, vor reveni în vechea unitate de învățământ dar va mai dura ceva timp.  Cel puțin o lună, timp în care trebuie rezolvate mai multe probleme, cea mai importantă fiind cea a încălzirii.

Joi, subiectul suspendării comasării celor două școli a fost analizat în cadrul unei ședințe la care au participat sindicaliștii din învățământ, conducerea Inspectoratului Școlar județean Buzău și primarul municipiului. Cum instanța a decis suspendarea comasării, elevii școlii 6 trebuie să revină în vechea unitate de învățământ, în care au învățat până anul acesta. Pentru ca școlarii să își desfășoare activitatea în condiții optime, este nevoie ca imobilul să fie reabilitat și cel mai important, să fie rezolvată avaria apărută la sistemul de încălzire. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că abia de luna viitoare pot fi demarate lucrările necesare. Mai exact după ce va fi adoptat bugetul municipiului.

Asigurarea căldurii în școală este prioritatea zero dar în același timp sălile de clasă trebuie amenajate pentru a-i putea reprimi pe elevi, spune liderul de sindicat Matei Ghelase.

Între timp, și Inspectoratul Școlar Județean Buzău va trebui să parcurgă toți pașii birocratici astfel încât să fie posibilă reîntoarcerea elevilor la școala 6.
” Nu se pune problema să se mute, până nu înființăm din nou scoala. Trebuie să parcurgem mai mulți paşi:  hotărârea Consiliului Local, Consiliului de Administrație, aprobarea ministerului, se înființează apoi școala, se numește director, se înființează postul de contabil, de secretar și se dau decizii pentru profesorii care trebuie să se mute în școala 6 , ca să poată fi plătiți. Dacă ei pleacă acum hei-rup, nimeni nu-i poate plăti”, a declarat inspectorul școlar general Florina Stoian.

Reamintim, școala 6 și școala 16 din municipiul Buzău au fost comasate de la începutul acestui an școlar, decizie care a nemulțumit colectivitățile din ambele unități.  Sindicaliștii de la Școala 6, unde învață circa 400 de copii, s-au adresat instanței iar în toamnă au obţinut blocarea comasării unităților de învățământ.