Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

AUTORITĂȚILE RÂMNICENE CER REDESCHIDEREA SPITALULUI MUNICIPAL PENTRU PACIENȚII NON COVID! Care este răspunsul DSP

După avizul DSP privind redeschiderea ambulatoriului din Spitalul Râmnicu Sărat, autoritățile locale vin cu o nouă solicitare: aceea ca și spitalul să fie redat râmnicenilor. În direct la Focus Tv, primarul Sorin Cîrjan a declarat că va solicita autorităților din sănătate ca odată cu transformarea Spitalului CFR Buzău în spital suport COVID, unitatea spitalicească din Râmnicu Sărat să fie redeschisă pentru pacienții non COVID.

“La Râmnicu Sărat, rata de infectare este de 0,39 la 1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că mai puțin de 200 de râmniceni au fost diagnosticați cu coronavirus. Așa că trebuie să avem de acum o altă abordare. Nu mai putem sacrifica populația municipiului și din comunele limitrofe. Ar trebui ca și Spitalul Municipal să fie redeschis iar alte unități să preia bolnavii COVID. Voi face solicitări și voi continua acest demers astfel încât spitalul să fie redat râmnicenilor cât mai curând posibil. În primul rând, medicii sunt cei care vor să-și reia activitatea normală, chirurgii, de pildă, care nu au mai operat de luni de zile. Pe de altă parte, vrem să reabilităm câteva secții așa că este nevoie ca la Râmnicu Sărat să nu mai fie aduși pacienți cu coronavirus.”, a declarat la Focus Tv primarul Sorin Cîrjan.

De partea cealaltă, directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, nu vede posibil un astfel de scenariu, cel puțin pentru moment. Redeschiderea Spitalului Rm. Sărat pentru pacienții care suferă de alte boli și nu de coronavirus depinde doar de evoluția cazurilor de COVID-19. 

“Nu văd posibil acest scenariu în acest moment. La nivelul județului Buzău încă de confruntăm cu un număr ridicat de cazuri noi de coronavirus,  așa că nici Spitalul Județean, prin cele două secții, și nici Spitalul Rm. Sărat nu fac față numărului de pacienți. Avem pacienți lăsați la domiciliu, așa că nu văd posibil în acest moment scenariul redeschiderii unității din Râmnic. Vom analiza, vom vedea situația epidemiologică din săptămânile viitoare, deocamdată lucrurile rămân așa cum sunt.”

Județul Buzău înregistrează 2314 cazuri de COVID-19, cu 28 de cazuri în ultimele 24 de ore. Izolați la domiciliu sunt 65 buzoieni confirmați pozitiv COVID-19, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.