Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CIFRELE ZILEI, ÎN CRIZA CORONAVIRUS: 19 CAZURI NOI ȘI 4 MORȚI. Un prim deces, în focarul de la Spitalul Sf.Sava din Pătârlagele

Autoritățile de sănătate publică din Buzău raportează joi 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. 2 pacienți a fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize, restul în spitale. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 32 și 90 de ani. 6 dintre cei 19 pacienți provin din căminul pentru persoane vârstnice Alexandru Marghiloman din Buzău. Este vorba despre 3 bătrâni și 3 angajați.

Pe de altă parte, autoritățile raportează și 4 decese în rândul bolnavilor de coronavirus. Bolnavi de coronavirus, dar diagnosticați și cu alte afecțiuni, cu vârste cuprinse între 49 și 85 de ani, și-au pierdut viața. Printre aceștia se află un bătrân de 85 de ani de la Spitalul Sf. Sava din Pătârlagele, primul deces înregistrat în acest focar.

Cu cele 19 cazuri noi de COVID-19, județul Buzău numără 2333 bolnavi de coronavirus. 1731 persoane s-au vindecat însă 84 și-au pierdut viața de la debutul pandemiei. Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 56 persoane confirmate pozitiv Covid-19, asimptomatice sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.