Actualitate

AVERTISMENT DE LA HIDROLOGI PENTRU 3 LOCALITĂȚI: VINE BUZĂUL MARE! Iar meteorologii anunță ploi, în continuare

Avertisment de la Apele Române Buzău Ialomița pentru administrațiile și localnicii din Siriu, Nehoiu și Pătârlagele. Specialiștii au transmis, sâmbătă, către cele trei primării, dar si către Inspectoratul pentru Situații de Urgență o adresă prin care anunță o posibilă creștere a debitului râului Buzău.

“Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița , Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău a anunțat o posibilă crestere a debitului râului Buzău, în urma unor manevre cu uvrajele barajului Siriu, cu evacuări de debite de până la 70mc/sec .
Am rugămintea, ca în următoare perioadă, pentru siguranța tuturor, să nu intre nimeni în albia râului Buzău.
Mulțumesc pentru înțelegere”, a scris ulterior pe facebook și primarul comunei Siriu, Dragoș Voicu.

Zona de munte a județului Buzău se află începând de sâmbătă și până luni sub incidența unui cod galben de ninsori și vânt puternic, de 70-80 de km la oră.

Totodată, până luni e în vigoare o informare de vreme rea, valabilă pentru întreaga țară. Conform meteorologilor, în aceste zile sunt așteptate ploi, vânt iar la munte sunt prognozate ninsori.

“În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.
La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.
Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.
V
remea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, în cea mai mare parte a țării” se arată în informarea ANM.