Actualitate

Aviz amatorilor! Buzoian reținut pentru că a condamnat la moarte sigură 5 cățeluși

Un bărbat de 47 de ani, din Buzău, a abandonat în ger și fără hrană, 5 cățeluși. Puii, aduși pe lume doar de câteva zile, erau sortiți pieirii. Noroc cu o familie care a dat peste cățeluși, i-a luat acasă și i-a îngrijit. Bărbatul care i-a abandonat în plină stradă a fost identificat și trimis după gratii.

Cazul a fost înregistrat în municipiul Buzău, la finele săptămânii trecute. Lângă casa în care locuiește buzoianul, recent, a ajuns o cățelușă cu mai mulți pui. A luat 5 dintre ei, abia născuți, și i-a abandonat lângă o biserică din oraș. Nu i-a păsat că astfel îi condamnă la moarte, puii neavând nicio șansă să supraviețuiască în ger, fără hrană, fără mamă alături de ei.

Noroc că o familie cu suflet mare i-a auzit pe cei 5 cățeluși, abandonați în plină stradă. Buzoienii nu au stat pe gânduri. I-au luat acasă, au cerut ajutorul unui medic veterinar și, totodată, au anunțat poliția.

“La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la faptul că 5 pui de câine au fost lăsaţi de o persoană pe o stradă din municipiul Buzău. Persoana a informat poliţiştii că a luat puii la domiciliul său, pentru a apela la un medic veterinar şi a le administra îngrijirile de urgenţă, astfel încât să le salveze viaţa”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii de la Protecția Animalelor au demarat cercetările și l-au identificat rapid pe bărbatul care a lăsat cățelușii pe stradă. Pentru că a fost vorba despre animale foarte mici, fără nicio șansă să supraviețuiască în lipsa mamei, anchetatorii au decis reținerea buzoianului pentru 24 de ore.

“În baza sesizării, verificările au fost preluate de către poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, care au stabilit că persoana ce ar fi abandonat puii este un buzoian de 47 de ani.  Din investigaţii a reieşit că puii aveau vârsta de aproximativ 3-4 zile şi, alături de alţi 5 pui, aparţineau unei femele canine, ce trăieşte în curtea imobilului în care domiciliază bărbatul de 46 de ani.

Având în vedere că puii aveau vârste fragede, depindeau în totalitate de mamă şi condiţiile meteorologice erau caracterizate de temperaturi negative, poliţiştii au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Totodată, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de bărbatul care i-ar fi abandonat.”

Cei 5 cățeluși au fost reuniţi cu mama şi cu ceilalţi pui, fiind plasaţi cu toţii în adăpost, pentru a beneficia de îngrijire corespunzătoare.