SĂNĂTATE

BĂIEȚELUL DIN BUZĂU, CARE A AJUNS LA TERAPIE INTENSIVĂ DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI, A FOST EXTERNAT. Mărturia emoționantă a tatălui

Copilul de aproape 10 ani, care a ajuns în stare gravă, la Terapie Intensivă, din cauza coronavirusului, dezvoltând un sindrom rar, a fost externat din spitalul Victor Gomoiu din Capitală.  Starea lui de sănătate este bună, dar mai are nevoie de recuperare, spun medicii.

Copilul de la Buzău care a ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă în Spitalul Victor Gomoiu din Capitală a stat 11 zile la ATI, fiind dependent de oxigen. Ulterior, a fost transferat la pneumologie. El a fost diagnosticat cu COVID -19, însă a dezvoltat un sindrom inflamator multisistem, o boală rară, care a venit pe fondul infecţiei cu noul coronavirus.

”Suntem foarte bucuroși că s-a externat, se simte bine şi suntem foarte bucuroși că mergem acasă la fetița pe care o mai avem și ne așteaptă. Le mulțumim cadrelor medicale care s-au implicat și au dat dovadă de profesionalism.”, a declarat pentru Digi 24, tatăl copilului.

”În această perioadă mama lui a stat permanent cu el. E dramatic ca părinte să treci prin asemenea experiență, dar cu toții am fost alături de ea. Peste această pandemie nu putem trece decât ca o echipă. Copilul s-a comportat exemplar, a fost ascultător și părinții și medicii i-au indus această stare”, a declarat la rândul său, Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu.

Chiar dacă starea de sănătate a copilului de 10 ani este una bună, el mai are nevoie de recuperare, urmând a face exerciții de respirație dar și să revină la control, la București.

Video, aici !