Actualitate

Bani de la Guvern, în prag de Crăciun, pentru 8 comune din Buzău. Cum s-au împărțit sumele

foto: arhivă

75 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului ajung, pe final de an, în mai multe localități din țară. Este vorba despre bani alocați pentru cheltuieli curente și de capital în 23 de județe și în București. Banii ajung în 31 comune, 10 orașe, 15 municipii, 3 sectoare din Capitală și la 5 consilii județene.

Printre unitățile administrativ-teritoriale care primesc bani din fondul de rezervă bugetară se numără și 8 comune din județul Buzău. Sunt 3,3 milioane de lei în total alocați celor 8 localități, iar cea mai mare sumă, de 800 de mii de lei, merge la Zărnești. Urmează comunele Năeni și Gura Teghii, care primesc 600 de mii de lei fiecare și Scutelnici – 400 de mii. Primarul din Scutelnici spune că suma este destul de mica raportat la nevoile existente în comună.

”Nevoile sunt foarte mari pentru că noi veniturile le avem destul de mici. Avem mai multe proiecte prioritare, un proiect aprobat pentru drumuri, mai avem contribuții în derularea unui proiect de eficientizare energetică la un cămin cultural, de asemenea o grădiniță unde urgent trebuie să să îmbunătățim condițiile de desfășurare a orelor. Sunt bani puțini, dar tot e bine că am primit, a venit ca o gură de oxigen pentru noi această alocare”, a declarat, pentru Șansa News, primarul din Scutelnici, Constantin Rusen.

Pe listă se mai regăsește comuna Brădeanu, care primește din fondul de rezervă al Guvernului 300 de mii de lei. Iar cele mai mici sume ajung în comunele Calvini, Chiojdu și Lopătari – câte 200 de mii fiecare. Primarul din Chiojdu spune că banii nu ajung, dar aceștia vor fi folosiți pentru realizarea unei rigole.

”Este vorba de o rigolă într-o zonă carosabilă inundabilă din satul Chiojdu. Nu ajung banii, cel mai probabil va trebui să dublăm suma de la bugetul local”, a precizat Gheorghe Neamțu, primarul din Chiojdu.