Actualitate

Vremea ne rezervă o surpriză de Crăciun. Ce urmează după un weekend rece și vânt intens

Un Crăciun fără zăpadă și ger, dar cu temperaturi de peste 10 grade și vânt intens. Așa arată, pe scurt, prognoza meteorologilor pentru următoarele zile.

Pentru început, weekendul vine cu vreme capricioasă. Asta pentru că vântul va continua să bată în tot județul. Iar pe alocuri vor cădea și precipitații slabe, sub formă de ploaie și lapoviță.

“Pentru ziua de sâmbătă, 23 decembrie, vreme cu vânt astfel încât vor fi viteze în general de 45-60 de km/h, iar referitor la înnorări și precipitații slabe, vor fi doar mixte și doar pe alocuri în județul Buzău. Maximele termice se vor încadra între 3° și 10°, iar minimele între minus 4° și plus 4°, cu alte cuvinte în partea de sud est a țării valori maxime de 7-8 grade, în general, și de minus 2°-0° pe parcursul nopții. În ziua de duminică, în ziua de Ajunul Crăciunului, în continuare o să bată vântul cu rafale de 40- 50 de km/h, mai intens pe parcursul zilei, cer variabil și cu totul izolat posibile ploi slabe”, a declarat, pentru șansanews.ro, meteorologul de serviciu de la ANM, Raul Ilea.

După un sfârșit de săptămână cu vreme mai rece și intensificări ale vântului, vremea se va schimba în primele zile de sărbătoare. Luni și marți va fi vreme plăcută, atât din punct de vedere al aspectului, cât și al temperaturilor. Luni, temperaturile cresc peste 11 grade, ajungând până la 15-17 grade în unele zone. Precipitații nu vor mai fi, iar vântul va scădea treptat în intensitate.

“Ziua de Crăciun va aduce o vreme mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, însă nu vom scăpa de vânt, pentru că va avea în continuare intensificări pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, din fericire nu vor fi precipitații pe parcursul primei zile de Crăciun, însă va fi vânt cu rafale de până la 45-55 km/h, maximele termice se vor situa undeva între 11 grade, în zona deluroasă, și până spre 17 grade, în zonele mai joase, iar minimele între 4-5 grade și până spre 7-8 grade.”