Actualitate Social

BANI DE LA GUVERN PENTRU COMUNELE LOVITE DE FURIA NATURII. Exclusiv, AICI, lista primăriilor cărora le-au fost alocate fonduri

18 comune din județul Buzău, lovite crunt de inundațiile produse pe parcursul lunii iunie, primesc bani pentru a remedia problemele provocate de ape.

În ședința de joi seară, Guvernul a aprobat alocarea unei sume totale de aproape 328 milioane de lei din Fondul de intervenție comunelor în care s-au înregistrate probleme. Județul Buzău va primi suma cerută săptămâna trecută, adică 11,5 milioane lei, după ce ploile au distrus drumuri județene și locale, au șubrezit un pod dar și mai multe podețe, și chiar au izolat pentru o vreme câteva localități. Pe lista beneficiarilor se regăsesc 18 comune dar și Consiliul Județean. Cea mai mare sumă, 2,4 milioane lei, este alocată Consiliului Județean pentru refacerea unui pod situat pe DJ 102F. O sumă importantă, de aproape 1,9 milioane lei, ajunge la Mânzălești, pentru refacerea drumurilor comunale și sătești maturate de ape.

Iată mai jos tabelul cu sumele exacte pe care le primesc cele 18 comune din Buzău afectate de ploile din luna iunie: