Actualitate

REZULTATE SPECTACULOASE DUPĂ SESIUNEA SPECIALĂ A BACALAUREATULUI. Ce s-a întâmplat cu un absolvent de la Pedagogic, cine a luat cea mai mare medie

Vineri s-au afișat rezultatele sesiunii special a bacalaureatului, care s-a desfășurat, în premieră, anul acesta, pentru absolvenții care, din motive medicale, nu au putut intra în primul examen.

6 liceeni de la Buzău au participat la această sesiune specială, dintre care doar 3 au promovat.

Mediile sunt cuprinse între 7.38 și 8.83.

Astfel, cea mai mare  medie, 8.83, aparține unui absolvent al Colegiului Hasdeu, urmat de doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv, care au luat 7.73 și respective 7.38.

Nu au luat bacalaureatul un absolvent al Liceului Pedagogic, unul de la Liceul Marghiloman și unul de la Liceul Moisil.

Absolvenții de liceu care nu au luat bacalaureatul în cele două sesiuni desfășurate până acum își pot încerca din nou norocul la sesiunea de toamnă.

Ministerul Educaţiei anunţă că a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie. Înscrierile vor avea loc între 13 şi 24 iulie, iar probele scrise se vor desfăşura între 24 şi 27 august.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24-27 august, astfel:

  • 24 august: Limba şi literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
  • 27 august: Limba şi literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate în 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.