Actualitate

Bani din PNRR pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare. Localitățile din Buzău care au proiecte eligibile

Un număr de 118 proiecte din toată țara au fost declarate eligibile în cadrul unui apel lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor privind extinderea sistemelor de apă și canalizare. Este vorba de proiecte care au întrunit punctajul minim de 70 de puncte și care au, astfel, șanse să primească finanțare prin PNRR.

Județul Buzău este prezent pe listă cu 3 localități unde sistemele de apă și canalizare au șansa să se extindă cu bani europeni. De departe, cel mai mare punctaj a fost obținut de Compania de Apă Buzău, aflat printre primele pe lista proiectelor declarate eligibile, cu un total de 100 de puncte din 100 posibile. Proiectul are a doua cea mai mare valoare aprobată din țară, de 72,1 milioane de lei, fiind depășit, cu 800 de mii de lei, doar de proiectul depus de Primăria Măgurele din județul Ilfov, care are, în schimb, un punctaj mai mic, de 70 de puncte.

Eligibile au fost declarate și proiectele depuse de primăriile a două comune din Buzău. Este vorba despre UAT Gălbinași, al cărei proiect în valoare de 22,2 milioane de lei a adunat 90 de puncte, și de UAT Berca, ce poate primi 1,8 milioane de lei prin PNRR pentru proiectul depus, ce a însumat 75 de puncte.

”Obiectivul general al acestor investiții este creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare. Valoarea totală a proiectelor eligibile aflate pe lista intermediară este de peste 1,8 miliarde lei. Preconizăm ca lista finală a tuturor proiectelor evaluate să o avem până la finalul lunii februarie”, a anunțat ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Lista completă a proiectelor declarate eligibile AICI