Actualitate

BANI FALȘI PE PIAȚA DIN BUZĂU. E incredibil unde și când a fost plasată moneda fără valoare

Bani falși pe piața din Buzău. Un bărbat din Ilfov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a pus în circulație valută falsă, exact în perioada în care e cea mai mare nebunie, atunci când toată lumea face cumpărături. În perioada sărbătorilor de iarnă, individul a plătit mai multe servicii cu bani falși, el fiind arestat acum, la șase luni de la comiterea  fatelor. A mers inclusiv la salon de cosmetică și a plătit cu monedă fără nici o valoare.

Individul de 32 de ani din Ilfov a profitat de aglomerația sărbătorilor de iarnă pentru a plasa pe piață bani falși. Potrivit anchetatorilor, în perioada 21-25 decembrie, anul trecut, el ar fi venit din Ilfov la Buzău și ar fi plasat cel puțin 11 bancnote de 20 lire contrafăcute la 2 taximetrişti şi la un salon de cosmetică.

Anchetatorii au intrat pe firul cazului ulterior, după ce atât taximetriștii cât și cei care dețin salonul de cosmetică prin care a trecut individul și-au dat seama că banii primiți sunt falși.

Iată ce transmite Poliția Județeană Buzău cu privire la acest caz:

”În urma administrării probatoriului, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, la data de 23 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Buzău, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Buzău, unde bănuitul locuia fără forme legale. La domiciliile verificate au fost identificate mai multe bunuri ce aparțin bărbatului, un telefon mobil, obiecte de îmbrăcăminte pe care acesta le-a purtat în momentul în care a efectuat plasările de bancnote și o bancnotă de 100 de dolari despre care există suspiciuni că este contrafăcută”.

Individul care a plasat bani falși în Buzău a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi a fost arestat pentru 30 de zile de către magistrații de la Judecătoria Buzău. El este acuzat de comiterea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate, și înșelăciune.