SĂNĂTATE

BĂRBAT DE 49 DE ANI, UCIS DE ȚÂNȚARI ȘI DE CORONAVIRUS. Era infectat cu virusul West Nile și cu SARS-CoV-2

Un bărbat din Galați, diagnosticat la Buzău cu meningită West Nile dar și cu infecție cu coronavirus, și-a pierdut viața.

Este vorba despre  un bărbat în vârstă de 49 de ani din Galați. Bărbatul se afla în județul Alba, împreună cu copiii săi, când a început să se simtă rău. S-au urcat cu toții în mașină, cu intenția de a ajunge acasă, la Galați. Când au ajuns la Buzău, gălățenii au oprit pentru scurt timp însă cum bărbatul de 49 de ani se simțea foarte rău, au chemat Ambulanța. Gălățeanul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu suspiciune de encefalită. A fost testat și diagnosticat cu meningoencefalită cu virus West Nile și testat pentru SARS CoV-2, rezultatul fiind pozitiv. Starea pacientului era foarte gravă, motiv pentru care s-a decis transferul acestuia la Spitalul Victor Babeș din București. Evoluția a fost în continuare nefavorabilă iar în scurt timp bărbatul și-a pierdut viața.

Tot joi, DSP Buzău anunță încă 3 decese în rândul bolnavilor COVID. Un bătrân de 85 de ani din focarul de la Spitalul Sf. Sava din Pătârlagele a murit, dar și un bărbat în vârstă de 53 de ani și o femeie de 81 de ani, ambii și cu afecțiuni ale inimii.