Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Bătrână tâlhărită în propria casă. Hoțul, prins la păcănele

FOTO ARHIVA

A tâlhărit o bătrână de 84 de ani pentru a face rost de bani pentru păcănele. Este cazul unui tânăr de 32 de ani, din Râmnicu Sărat.

Aseară, o femeie de 84 de ani, din municipiu, a sunat la 112 și a anunțat că în timp ce dormea, un bărbat a intrat peste ea în casă. Prin violență și amenințări, a reușit să-i fure bani şi o verighetă. Bătrâna, singură și fără putere de a se apăra, a sunat imediat la 112. Noroc că victima a reușit să le ofere polițiștilor date exacte privind înfățișarea tâlharului. Pe baza semnalmentelor oferite de bătrână, oamenii legii au pornit în căutarea tâlharului. Întreg municipiul a fost împânzit de polițiști. În scurt timp, bărbatul a fost găsit în centrul orașului, într-o sală de jocuri de noroc.

“Fapta a fost sesizată poliției în seara de 13 octombrie a.c., o femeie de 84 de ani, din Râmnicu Sărat, care a sesizat că, în jurul orei 23.00, în locuința sa ar fi pătruns o persoană necunoscută care, prin acte de violență, i-ar fi sustras bani şi bijuterii.Partea vătămată a estimat un prejudiciu de 1000 de lei. În baza semnalmentelor oferite de partea vătămată, au fost demarate căutări cu forţe mărite pe raza municipiului, persoana fiind dată în consemn întregului dispozitiv aflat în serviciu. În scurt timp, bărbatul a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, iar în urma controlului corporal, poliţiştii au găsit asupra acestuia banii şi bijuteriile sustrase”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Bărbatul, cercetat și în trecut pentru fapte de tâlhărie, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.  Va fi prezentat parchetului cu propunere de sesizare a instanţei, în vederea arestării preventive.