Actualitate Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

BILANȚ ÎNFRICOȘĂTOR LA CINCI LUNI DE LA PRIMA CONFIRMARE COVID-19 LA BUZĂU! Situații impresionante și imagini exclusive din Spitalul Râmnicu Sărat unde au ajuns aproape 1000 o mie de bolnavi

Au trecut cinci luni infernale pentru personalul medical care tratează bolnavii de COVID-19, de la Buzău. O perioadă cum nu au mai trăit niciodată salvatorii în alb, o perioadă în care au învățat din mers și au reușit să salveze bolnavi, deși au trăit și gustul amar al unor dezamăgiri și drame.

La cinci luni de la primul pacient diagnosticat cu o boală total necunoscută, cinci luni în care medicii și asistenții alături de infirmiere și îngrijitoare au lucrat în orb, cu un dușman nevăzut împotriva căruia nu e încă leac, Felicia Vasile, directorul medical de la Spitalul Suport COVID-19 din Râmnicu Sărat, descrie, pentru sansanews.ro, cum au trecut zilele în unitatea care a tratat aproape 1000 de bolnavi infectați cu SARS-CoV-2.                                             

Felicia Vasile, directorul medical Spitalul Râmnicu Sărat

9 martie, primul pacient confirmat COVID-19

Pe 9 martie a fost diagnosticat la Buzău primul bolnav de COVID 19. De atunci, medicii și asistenții de la spitalul suport din Rm.Sărat, acolo unde au fost duși de la început bolnavii cu coronavirus, au lucrat fără zile libere, sub o presiune nemaitrăită, cu teama că se pot infecta și ei dar și că le pot muri bolnavii. Uneori, au lucrat și cu teama pentru propria siguranță, fiind amenințați chiar de bolnavii pe care încercau să-i salveze.

Până la acest moment, în spitalul din Rm.Sărat au fost internate 920 de persoane cu COVID -19, 607 au fost externate vindecate, 127 s-au externat având teste pozitive dar fiind stabile, în timp ce 16 buzoieni cu coronavirus au murit în acest spital, sub privirile medicilor care nu i-au mai putut salva. În continuare, în spitalul din Rm.Sărat, halatele albe încearcă să-i salveze pe bolnavii aflați în stare gravă, care nu sunt deloc puțini.

Felicia Vasile, directorul medical Spitalul Râmnicu Sărat

9 cadre medicale, infectate  

Și în timp ce s-au luptat să salveze bolnavii, și cadrele medicale au căzut victime coronavirusului. De la debutul pandemiei și până în prezent, 9 cadre medicale din Spitalul Municipal din Rm.Sărat s-au infectat  și au ajuns pacienți la rândul lor. Cât despre dorința râmnicenilor ca spitalul din orașul lor să fie redeschis și pentru alte categorii de bolnavi în afara celor cu COVID 19, sunt slabe șanse, în viitorul apropiat, mai spune Felicia Vasile, directorul medical al unității spitalicești.

De la debutul pandemiei, județul Buzău a ajuns la un total de 1580 de cazuri de COVID-19, dintre care 971 de buzoieni s-au vindecat însă în cazul a 41 coronavirusul le-a grăbit moartea.