Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Bisoca, polul frigului din Buzău! Temperaturile care le-au înghețat oasele buzoienilor azi-noapte

A fost cea mai friguroasă noapte din această iarnă, iar în județul Buzău s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi ale sezonului.

Recordul a fost înregistrat la Bisoca, unde minima înregistrată azi-noapte a fost de -12,2 grade Celsius. Și pe vârful Penteleu din Munții Buzăului a fost o temperatură foarte scăzută, de -11,4 grade. Foarte frig, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, a fost și la Pătârlagele, unde s-au înregistrat -10,3 grade.

ANM mai arată că temperaturi foarte scăzute s-au înregistrat și în cele două municipii, respectiv -9,9 grade la Râmnicu Sărat și -9,7 grade la Buzău.

Între timp, meteorologii au emis o nouă informare de vânt puternic, valabilă până sâmbătă seara. Potrivit ANM, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.

În plus, din această seară, zonele montane se vor afla sub cod galben de vânt puternic. În Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h, spulberând zăpada. Codul galben vizează inclusiv zona montană a județului Buzău.