Actualitate

Blocuri șubrede, reabilitate cu bani europeni. Vezi, AICI, lista completă

Municipalitatea buzoiană vrea să reabiliteze blocurile vechi cu bani europeni. A fost stabilită lista ce cuprinde 30 de astfel de imobile care, în cazul în care va fi acceptată finanțarea, vor beneficia de ample lucrări de consolidare și reabilitare termică.

Un proiect de hotărâre ce cuprinde lista imobilelor și lucrările propuse va fi supus votului consilierilor locali municipali în ședința de săptămâna viitoare. Practic, va fi făcut primul pas în vederea depunerii cererii de finanțare prin PNRR. Pe listă se află 30 de blocuri din mai multe cartiere ale municipiului Buzău, cele mai multe fiind pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, Crâng și Bulevardul Unirii. Este vorba despre imobile cu zeci de apartamente, construite în anii 70 și 80, încadrate în clasa de risc seismic II.

Toate aceste imobile au fost evaluate de experți, în ultimele luni, astfel că sunt propuse o serie de lucrări pentru consolidare. Printre altele, se propune realizarea de elemente din beton armat pe exteriorul clădirii și pe casa scării, dar și a altor lucrări de consolidare, anveloparea blocurilor dar și înlocuirea tâmplăriei.

Toate acestea, potrivit proiectului ce va fi supus votului consilierilor locali buzoieni, ar costa peste 420 milioane lei.