Actualitate

Bolnavi în stare severă, conectați la două surse de oxigen, luptă pentru viața lor, în așteptarea unui pat la Terapie Intensivă! Se întâmplă într-un spital din Buzău

Listă de așteptare pentru un loc la Anestezie și Terapie Intensivă! Aici a ajuns lupta pentru viață dusă de bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, ajungi într-o stare severă după ce plămânii le-au fost grav afectați. Se întâmplă în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat unde sunt doar 10 paturi la Terapie Intensivă dar unde în ultima perioadă ajung tot mai mulți pacienți care au, din păcate, nevoie de oxigen și îngrijire specială pentru a face față infecției.

Unitatea medicală de la Râmnicu Sărat este plină. Toate cele 153 de paturi sunt ocupate, iar din păcate, numărul persoanelor cu forme de boală severă și gravă este din ce în ce mai mare. De exemplu, astăzi, sunt 10 bolnavi la ATI, adică toate paturile sunt ocupate, iar alți 21 de pacienți sunt într-o stare severă. Asta înseamnă că și starea lor de sănătate depinde de o sursă de oxigen.

”Ieri aveam 15 pacienți în stare severă, astăzi numărul lor a crescut la 21. Sunt pacienți de prea-ATI. Din păcate, toate cele 10 paturi sunt ocupate. Din păcate, este vorba despre persoane care stau mult acasă și urmează un tratament fără îndrumarea unui medic și vin la spital deja cu afectare pulmonară”, ne-au transmis surse medicale.

Unii sunt conectați chiar și la două surse de oxigen tocmai pentru ca saturația lor, care este una scăzută cu mult sub valorile normale, să fie menținută la un nivel cât mai aproape de normal. Totuși, toți acești pacienți ar avea nevoie, pentru o evoluție bună a stării lor de sănătate, să fie internați în secțiile de Anestezie și Terapie intensivă, unde , din păcate, locurile se eliberează foarte greu.

104 dintre bolnavii internați astăzi la spitalul de la Râmnicu Sărat au forme medii și restul până la 153 foarte ușoare. Din fericire, cei care trec cel mai ușor prin boală deși ajung internați sunt copiii.  

Pe de altă parte, spitalul de la Râmnicu Sărat trebuie să facă față și valului de urgențe medicale. De exemplu, în ultima perioadă au venit cinci pacienți în comă, iar alți bolnavi au venit cu urgențe cardiace. Peste 60 de bolnavi cu alte afecțiuni decât COVID sunt internați în spital.

Potrivit subprfectului Marieta Boloș la spitalul de la Râmnic se mai pregătesc alte 15 paturi într-o secție exterioară unde ar mai putea fi internați pacienți infectați cu SAR-CoV-2, dar fără o afectare pulmonară , adică fără să aibă nevoie de oxigen, pentru că acolo nu există o astfel de instalație.