Actualitate POLITICĂ

Boșcodeală rămâne fără ”Ordinul pentru merit, în grad de Cavaler”

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, pe lista persoanelor cu condamnări penale cărora președintele Klaus Iohannis a decis să le retragă decorațiile acordate de-a lungul timpului de șefii de stat.        
Totul a pornit după ce Adrian Năstase, condamnat de două ori la închisoare pentru fapte de corupție,  a participat la recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni,  iar prezența sa acolo a stârnit un val de revoltă publică. Ulterior, Președinția a transmis că invitarea lui Năstase s-a făcut conform legii, în calitate de decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce. Însă, la scurt timp, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis să retragă decorațiile tuturor persoanelor care au condamnări penale și că a început efectiv această procedură.
De altfel, Societatea Timișoara a trimis încă din martie 2016 o listă președintelui cu persoanele condamnate prin hotărâri definitive care au primit decorații ale statului, solicitând în mai multe rânduri retragerea acestor distincții.
Fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, a fost și el decorat de fostul șef de stat Traian Băsescu. În urmă cu mai mulți ani, Boșcodeală a primit Ordinul pentru Merit, în grad de Cavaler, distincție care îi va fi retrasă acum din  cauza condamnării în dosarul Gloria.
Boșcodeală a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în dosarul „Gloria”, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în 1 martie 2016. Fostul primar al municipiului Buzău, a acordat în perioada 2002-2008 unor asociaţii sportive, persoane juridice non-profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local şi le-a asigurat folosinţa gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău, beneficiarii finali ai acestor sume şi ai dreptului de a folosi complexul sportiv fiind societăţi comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociaţiile sportive.
Mai mult decât atât, zilele acestea, fostul primar al Buzăului așteaptă verdictul și în dosarul Orizont.

Implică-te!

Publicitate

Publicitate