Actualitate

Bubuitură puternică auzită de locuitorii orașului

UPDATE: Surse oficiale au confirmat pentru șansanews.ro că zgomotul a fost urmarea unui boom sonic, produs în timpul unui zbor de antrenament executat de un avion de vânătoare, care survola zona Surdila Greci din județul Brăila. Anunțul oficial nu a fost făcut încă de Forțele Aeriene Române.

O bubuitură puternică, asemănătoare sunetului unei explozii puternice și resimțită ca o undă de șoc, a tulburat liniștea buzoienilor, în această seară. Sunetul asurzitor care a făcut să vibreze structurile clădirilor s-a auzit la ora 21:17. Ulterior, nici un apel nu a fost primit la 112 pentru a semnala vreo deflagrație căreia să-i fie asociat zgomotul.

Până la ora transmiterii acestei știri, nicio instituție nu a reușit să ofere o explicație cu privire la sursa zgomotului asurzitor. Totuși, există câteva indicii care conduc către o ipoteză. Același sunet a fost auzit și în localități din județul Brăila, ceea ce arată că evenimentul s-a produs, nu la sol, ci în aer.

Ar putea fi un boom sonic, produs de un aparat de zbor supersonic. Cum se produce boom-ul sonic, aflați de AICI. Deocamdată, nu există un anunț al Forțelor Aeriene cu privire la vreun incident, dar cert este că avioanele supersonice nu au voie să atingă viteza sunetului atunci când se află la joasă altitudine, tocmai pentru a nu provoca asemenea situații.

Vom reveni.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Care este deontologia după care s-a ghidat pseudojurnalista și care este știrea? Oare bubuitura nu ar putea fi un ecou al exploziei de la Hiroshima? Sau poate un ecou în mintea autoarei? Respectați-vă meseria dacă vreți să fiți respectați.

    • Stirea este ca oamenii s-au panicat si asteptau raspunsuri. Daca institutiile statului se misca putin mai greu pana le dau, nu inseamna ca ele nu pot fi obtinute si transmise cata vreme sunt confirmate de specialisti. Asa ca mai usor cu pseudojurnalismul pe scari! Dupa cum vedeti o confirmare a venit.

      • …confirm că se auzeau avioane zona cilibia cu puțin înainte de boom-ul sonic!…