Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

BUZĂU: 42 DE CAZURI NOI COVID-19 DAR ȘI UN DECES

După ce marți, 12 ianuarie, au fost înregistrate 14 cazuri noi COVID-19 la Buzău, miercuri cifrele sunt în creștere. Conform Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au fost confirmate 42 cazuri noi COVID-19. 14 pacienți au fost testați și diagnosticați în laboratoare private, iar alți 2 în unități sanitare din alte județe. Buzoienii care au aflat în ultimele ore că sunt infectați cu SARS-CoV-2 au vârste cuprinse între 17 ani  și 92 de ani.

Tot miercuri este raportat și un nou deces în rândul bolnavilor COVID. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani. Buzoianul s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS- CoV-2 în data de 4 ianuarie. Cum starea sa de sănătate era gravă, a fost transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică a fost nefavorabilă astfel că după nici o săptămână de la diagnosticare, bărbatul și-a pierdut viața. Pe lângă infecția cu coronavirus, buzoianul avea anemie severă.

Județul Buzău ajunge, astfel, la un total de 8666 de cazuri COVID-19 de la debutul pandemiei. 7916 de persoane s-au vindecat însă 235 și-au pierdut viața.