Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

BUZĂUL A DEPĂȘIT 2000 DE CAZURI DE CORONAVIRUS! Focarele din cămine se extind

Județul Buzău a depășit 2000 de cazuri de coronavirus, ajungând la 2011 bolnavi COVID-19. Direcția de Sănătate Publică raportează vineri 47 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, persoane cu vârste cuprinse între 8 și 96 de ani. 9 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat iar altul a fost testat într-un laborator din alt județ.

Printre cazurile noi înregistrate vineri se regăsesc și bătrâni din căminele focar. Sunt 3 cazuri noi la Căminul Marghiloman, cu un total de 35 de îmbolnăviri, 27 de bătrâni și 8 angajați. Iar la azilul de la Haleș sunt 7 cazuri noi, astfel că focarul numără în total 20 de bătrâni infectați dar și 11 angajați.

În contextul acestui val de îmbolnăviri,  spitalele COVID din județul Buzău sunt pline. 136 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu, neavând loc în spitale.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două noi decese în rândul pacienților confirmați COVID-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani care fusese diagnosticată și cu afecțiuni ale inimii și despre un bărbat de 66 de ani. Buzoianul s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgență București cu suspiciune de leucemie. A fost testat și pentru coronavirus, conform protocolului, fiind confirmat cu SARS CoV-2 dar și cu leucemie. A fost transferat la Spitalul Colentina. Starea buzoianului s-a agravat constant, a ajuns pe secția ATI, unde în cele din urmă și-a pierdut viața.