Alertă Coronavirus Buzău

BUZĂUL A DEPĂȘIT 8000 DE CAZURI DE CORONAVIRUS, DE LA DEBUTUL PANDEMIEI. O buzoiancă de 46 de ani, pe lista morților COVID-19


Direcția de Sănătate Publică raportează joi, 50 de cazuri noi de coronavirus, la pacienți cu vârste cuprinse între 5 luni si 82 de ani. Jumătate din cazuri au fost confirmate în laboratoare private.

Cu cele 50 de cazuri noi, Buzăul ajunge, de la debutul pandemiei, la un total de 8028 de bolnavi de coronavirus, dintre care 6956 s-au vindecat iar 214 au decedat.

Printre ultimele victime răpuse de coronavirus se află si o buzoiancă de 46 de ani, dar și un bătrân de 81 de ani.

” Au fost înregistrate două decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

–        DECES NR. 213: pacientă în vârstă de 46 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: lupus eritematos, obezitate, hipertensiune arterială.

–        DECES NR. 214: pacient în vârstă de 81 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă congestivă, boala coronariană ischemică”, au anunțat joi reprezentanții DSP Buzău.