Actualitate

“Buzăul citește!” Primele pachete cu cărți, distribuite absolvenților de liceu. Care sunt titlurile primite de fiecare elev

Pe final de an școlar, elevii din municipiul Buzău primesc gratuit cărți pe care să le citească în vacanța de vară. Programul “Buzăul citește”, un proiect ambițios implementat de autoritățile locale cu scopul de a stimula lectura în rândul elevilor, a debutat în municipiu. Primele pachete cu cărți au fost înmânate tinerilor care au participat joi, 3 iunie, la festivitatea de absolvire a liceului. Printre primii liceeni care au beneficiat de cărțile atent selectate de experți și oferite în cadrul programului “Buzăul citește” s-au aflat cei de la Colegiul Mihai Eminescu.

Aceasta este doar o etapă din cadrul proiectului. Urmează un program amplu cu spectacole și chiar concursuri între școli.

“Programul a debutat chiar aici la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Este un proiect extraodinar. Fiecare elev, fiecare copil între clasele a III-a şi a XII-a va primi câte 4 cărţi pentru că lectura, cititul, este cea mai bună investiţie într-un copil pentru a gândi altfel şi pentru a se forma. Bineînţeles că nu va fi doar această donaţie de cărţi care, de altfel, va fi permanentă de acum, ci mult mai mult. Va fi un jurnal de lecturi, va fi o competiţie între elevi, clase şi între profesori. De anul viitor vom avea şi o Gală a Educaţiei Buzoiene în care vom încerca să stimulăm nu doar cititul, ci şi învăţatul în general”,a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

“Buzăul citește” este un proiect implementat în premieră la nivelul municipiului reședință de județ. Buzăul citește” este un program care are drept grup țintă aproape 20.000 de elevi, începând din clasa a III-a, care vor primi  un pachet cu câte 4 cărți, selectate de experți din Educație. Elevii sunt încurajați ca în vacanța de vară să citească toate cărțile pe care le primesc gratuit acum, la finalul anului școlar, și să completeze apoi jurnale de lectură.

Calendar livrări. Listă cărți pe fiecare clasă

– 3 iunie –  livrare coletele pentru liceu clasa a XII-a împreună cu aceste colete au fost livrate in toate instituțiile voucherele pentru clasele IX-XI urmând ca acestea sa fie distribuite către elevi.

– 7-9 iunie – livrare colete pentru gimnaziu inclusiv clasa a VIII-a. Le vom programa pentru livrare pana in data de 9 iunie, 11 iunie fiind ultima zi de școală pentru elevii din clasa a VIII-a

– 7-11 iunie  – livrare colete pentru primar, ultima zi de școală pentru aceasta categorie este data de 25 iunie

– 14-17 iunie –  livrare colete pentru liceu, clasele IX-XI vor fi livrate in intervalul de 14-17 iunie, perioada de selecție pe platforma va fi anunțată ca fiind intervalul 4-10 iunie.

Ultima etapă a proiectului, care va avea loc în perioada 20-24 septembrie, va consta în dezbateri și activități de lectură online la care vor participa deopotrivă elevi și profesori.