Actualitate

Deșeuri, transportate necorespunzător! S-a întâmplat în municipiul Buzău, iar greșeala a fost sancționată de Garda de Mediu

Au respectat legea doar pe jumătate, și s-au ales cu amendă. Este vorba despre reprezentanții unei firme din municipiul Buzău care au avut buna intenție de a transporta deșeuri în baza unor documente, însă, din păcate, actele nu erau completate corespunzător motiv pentru care au fost sancționați.

Totul s-a întâmplat astăzi pe una din străzile municipiului când Poliția Locală a oprit în trafic o autoutilitară încărcată cu deșeuri din construcții și demolări. La controlul de rutină s-a descoperit că documentele care avizau transportul nu erau completate corect motiv pentru care au fost alertați comisarii Gărzii de Mediu care au luat imediat măsuri.

Cum, șoferul deținea actele potrivit cărora deșeurile urmau să fie duse la un depozit de gunoi și nu urmau să fie aruncate la voia întâmplării, comisarii au aplicat o amendă mai mică, adică doar 10.000 de lei dintr-un maxim de 30.000 de lei, cât prevede legea pentru astfel de abateri.

”A fost oprită în trafic, pe raza municipiului Buzău, o autoutilitară ce aparținea unei persoane juridice care transporta deșeuri rezultate din activitatea de construcții și demolări. Întrucât nu a prezentat toate documentele conform prevederilor legale, persoana juridică a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10000 lei și a fost însoțită să descarce deșeurile din mijlocul de transport, la un depozit autorizat”, informează Garda de Mediu Buzău.

Pe de altă parte, comisarii Gărzii de Mediu spun că, în urma controalelor repetate dar și a sancțiunilor aplicate în ultima perioadă, buzoienii au înțeles că trebuie să respecte legea și să arunce gunoiul acolo unde sunt locurile special amenajate, însă mai au de învățat și cum trebuie să completeze corect documentele.

”Atragem atenția, pe această cale, tuturor persoanelor fizice și juridice, că transportul și depozitarea deșeurilor periculoase și nepericuloase, fără respectarea prevederilor legale, se sancționează cu amendă și confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției”, subliniază comisarii de mediu.